Коронавирус в една от големите болници. Здравните власти разследват вътрешната инфекция

...
Коронавирус в една от големите болници. Здравните власти разследват вътрешната инфекция
Коментари Харесай

COVID-19 Коронавирус в една от големите болници: 13 заразени медици

Коронавирус в една от огромните лечебни заведения. Здравните управляващи проверяват вътрешната зараза в „ Свети Иван Рилски ”. 13 са към този момент инфектираните медици в болничното заведение. Новооткритата позитивна проба е на медицинска сестра от отделението по неврохирургия, посочва NOVA.

„ Тя се е върнала след 10-дневен отпуск. Към момента няма никакви признаци, не е била в контакт с пациенти ”, изясни Моника Николова, пиар на болничното заведение.

По-голямата част от инфектираните медици са в клиниката по хематология. От болничното заведение подозират, че болестта е пристигнала от първия открит пациент с COVID-19 в същото отделение.

„ Никога не може да бъдем на 100% сигурни, само че, съгласно нас, по-скоро е пристигнал инфектиран, защото всичко съответствува с един инкубационен интервал. Състоянието му е тежко за жалост, той е интубиран ”, съобщи Николова.

„ Не постоянно първият потвърден пациент е пациент нула. Не забравяйте, че там бяха диагностицирани 11 души персонал , които също са били в контакт с пациента ”, съобщи шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев.

В „ Св. Иван Рилски ” отделенията по гастроентерология и хематология, които са под карантина, се чака в понеделник да се върнат към нормалния си работен темп.

„ Грешна теза е да се каже, че клиниката по хематология е затворена все още, там се лекуват пациенти, които минават през непоколебим логаритъм за лекуване, тяхното лекуване не може да бъде спряно ”, изясни доктор Пенчев.

Властите са безапелационни, че заплахата от болест не би трябвало да се подценява.

„ Има една неоспорима истина - с проби, без проби, с бързи, без бързи, би трябвало да се съблюдават разпоредбите за работа. Прави ли ви усещане, че това не се случва в отделения, където се лекува Коронавирус, където е цялостно с пациенти с вируса, а се случва в други отделения, за какво се случва това, тъй като сътрудниците подценяват опасността ”, разяснява основният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР